Steunzolen

Podotherapie Bonnema maakt gebruikt van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Aan de hand van een 3D-scan van je voeten worden de inlegzolen gefreesd. 

Podotherapie Bonnema (Eindhoven) maakt gebruikt van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Aan de hand van een 3D-scan, die met behulp van een laser een scan maakt van je voeten om vanuit daar een voetorthese (steunzool) te maken voor elke individuele voet. Dit systeem zorgt ervoor dat wij alles heel nauwkeurig kunnen meten. Geen enkele voet is hetzelfde. Vanuit daar worden de steunzolen gefreesd en op maat gemaakt. Zo kunnen de steunzolen heel verschillend zijn. Van zacht of soepel tot semi-regide hulpmiddelen. 

Wij geloven dat de steunzolen een geweldig hulpmiddel zijn om te gebruiken als een proprioceptieve gids (het lichaamsbewustzijn van waar het zich in de ruimte bevindt) voor de voet. Orthesen/steunzolen zijn ontworpen om uw voet te begeleiden bij het gebruik van zijn intrinsieke spieren. De rest is aan u. Zo kunnen we dus voor elk patiënt een op maat gemaakt steunzool maken. Van een sportzool, gewone inlegzool, diabeteszool of veiligheidszolen.  

Voor welke klachten een steunzool? 

  • Een voet die naar buiten kantelt (supineerde voettype) 
  • Een voet die naar binnen kantelt (geponeerde voettype) 
  • Holvoeten 
  • Platvoeten 
  • Hielspoor 
  • Fassciitis plantaris 
  • Eeltvorming  
  • Hallux valgus klachten 
  • Voeten die vermoeid zijn 
PLT

1. De 3D-scan 

Via een CAD/CAM systeem worden de voeten van de patiënt opgemeten. Dit gebeurt via een 3D-laserscanner. Naast de andere bekende scans zoals een 2D-voetscanner of papieren blauwafdruk van de voeten met behulp van inkt, wordt hierbij niet alleen de lengte maar ook de breedte en hoogtes van de voeten van de patiënt opgemeten. Uiteindelijk helpt het bij de uitmuntende pasvorm en comfort.  


Zolen

2. Het intekenen van de steunzolen 

De gescande voeten met behulp van de 3D-scanner stuurt de verkregen gegevens naar de computer. Met behulp van de software kan de podotherapeut de zolen gaan intekenen (modelleren). Bij het intekenen van de zolen houdt de podotherapeut rekening met de patiënt, behoefte en de onderzoeksbevindingen. Het uiteindelijke ontwerp (steunzool) zal uitgefreesd worden door de freesmachine.


Frees

3. Het uitfrezen van de steunzool 

De uitgewerkte zolen worden opgeslagen in ons systeem. Vanuit daar worden de podotherapeutische zolen uitgefreesd via de CAD-CAM freesmachine. Dit systeem zorgt ervoor dat de zolen snel een efficiënt geproduceerd kunnen worden.


Schoenmaker

 4. Het afwerken van de uiteindelijke steunzool 

De uitgefreesde zolen worden als laatste waar nodig afgewerkt en pasbaar gemaakt voor u schoenen. Hierbij kunt u denken aan de afdeklaag of eventueel een extra verzachting voor comfort. Dit alles gebeurt in samenspraak met onze schoenmaker om tot een optimaal resultaat te komen.