Fasciitis Plantaris presenteert zich vaak als pijn in de onderkant van de hiel. De plantaire fascia is een bandachtige structuur die onder de voet van je hiel tot je tenen loopt. Deze structuur kan pijnlijk worden als gevolg van lokale ontsteking. Strakke kuiten, overpronatie (kanteling van de voet naar binnen), platvoeten en holvoeten worden vaak geassocieerd met plantaire fasciitis. In de meeste gevallen is het pijnlijk ‘s morgens bij het opstaan ​​of na het rusten. Plantaire fasciitis kan echter op verschillende manieren aanwezig zijn. Het kan de hele dag pijnlijk zijn wanneer u langere tijd op uw voeten loopt of na langere perioden van staan. Hielpijn kan echter niet worden beperkt tot plantaire fasciitis. Hoewel plantaire fasciitis de meest voorkomende oorzaak is van hielpijn zijn veel andere mogelijke diagnoses.
Sommige hiervan kunnen zijn: Contusie, verplaatsing van vetpad, tarsaal tunnel syndroom, breuk / stressfracturen van calcaneus, hielspoor, beenmergontsteking (osteomyelitis), achillespeesontsteking. Om deze reden is het niet ideaal om zelf een diagnose te stellen op basis van uw symptomen. Het is het beste om uw plaatselijke podotherapeut te bezoeken. We gebruiken een scala aan behandelingsmodaliteiten om fasciitis plantaris te behandelen afhankelijk van de symptomen en pathologische kenmerken. Sommige behandelingsopties kunnen zijn:

  • Statische rekken
  • Dynamische rekken
  • Podotherapeutische zolen
  • Schoeisel
  • Golfbal
  • Bevroren waterfles rollen

De lijst gaat verder, maar weten hoe en wat te doen is niet zo eenvoudig. Als u vragen heeft of als u meer wilt weten over wat u kunt doen om fasciitis plantaris te behandelen, kunt u contact met ons opnemen.

Categorieën: Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch
nl_NLDutch