Faciitis Plantaris

Plantaire fasciitis is een aandoening die bijna 1 op de 10 mensen treft. Het heeft zelfs atleten buitenspel gezet. De plantaire fascia is een weefselband die begint bij het hielbeen en zich uitstrekt tot aan de basis van de tenen. Plantaire fasciitis is een ontsteking van deze structuur.

Hoe is deze toestand aanwezig?
Mensen zullen meestal klagen over hielpijn, meestal de eerste stap in de ochtend. Pijn na langdurig zitten / staan. Pijn in de boog. Pijn niet per se tijdens maar na het sporten

Wat zorgt ervoor dat dit gebeurt?
Nou, het kan variëren. Voettypes zoals een hoge boog of platvoet worden beide aan deze aandoening toegeschreven. Onjuiste schoenuitrusting is een enorme factor. Vooral flats en slippers die de juiste ondersteuning missen. Bepaalde soorten oefeningen die de fascia plantaris te zwaar belasten. Banen die langdurig staan ​​vereisen. Gewichtstoename / zwaarlijvigheid waardoor de belasting op de fascia plantaris toeneemt, kan dit ook veroorzaken.

Als u vermoedt dat u plantaire fasciitis heeft, is het cruciaal dat u professionele mening vraagt ​​om uw vermoeden te bevestigen. De reden hiervoor is dat de zorgverlener twee dingen moet doen. Sluit allereerst elke andere differentiële diagnose uit die soortgelijke symptomen kan nabootsen als plantaire fasciitis, zoals stressfracturen of cysten in de hiel.

Ten tweede moet de behandelaar een behandelplan opstellen dat bij u past. Momenteel zijn er een reeks behandelingen voor plantaire fasciitis, zoals rust/ijs/stretch, fysieke therapie, enzovoort. Maar het behandelplan is niet altijd duidelijk en kort. Het wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder maar niet beperkt tot de ernst van uw aandoening, uw activiteitenniveau, type levensstijl en wat uw dagelijkse schoenkleding / en eisen zijn. Om die redenen en meer zou het verstandig zijn om iemand te zien als je pijn hebt.